AGENDA

2012 SRC/SEMATECH ERC REVIEW MEETING March 20-22, 2012

March 20-22, 2012 Marriott University Park Hotel, Tucson, AZ

Tuesday, March 20 4:00 PM – Open	Poster Set-Up <i>[Madera Room]</i>
Wednesday, March	21
7:00 – 7:45 AM	Continental Breakfast and Registration [Pima/Sabino Foyer]
7:30 – 7:50 AM	TAB/PAG Caucus [Ventana Room]
7:50 – 8:15 AM	Introduction and Overview: Farhang Shadman [Pima/Sabino Rooms]
8:15 – 8:35 AM	Improvement of ESH Impact of Back End of Line (BEOL) Cleaning Formulations Using Ionic Liquids to Replace Traditional Solvents (<i>425.034</i>) (20 min) Srini Raghavan (UA)
8:35 – 8:55 AM	Development of an All-Wet Benign Process Based on Catalyzed Hydrogen Peroxide (CHP) Chemical System for Stripping of Implanted State-of-the-Art Deep UV Resists (<i>425.033</i>) (20 min) Srini Raghavan (UA)
8:55 – 9:35 AM	Fundamentals of Advanced Planarization: Pad Micro-Texture, Pad Conditioning, Slurry Flow, and Retaining Ring Geometry (<i>4</i> 25.032) (40 min) Ara Philipossian (UA) Duane Boning (MIT)
9:35 – 9:50 AM	Break [Pima/Sabino Foyer] (15 min)
9:50 – 10:15 AM	Supercritical Carbon Dioxide Compatible Additives: Design, Synthesis, and Application of an Environmentally Friendly Development Process to Next Generation Lithography (<i>425.030 and 425.031</i>) (25 min) Chris Ober (Cornell) Juan dePablo (U. Wisconsin)
10:15 – 10:40 AM	Sugar-Based Photoacid Generators (Sweet PAGs): Environmentally Friendly Materials for Next Generation Photolithography (<i>425.029</i>) (25 min) Chris Ober (Cornell) Reyes Sierra (UA)
10:40 – 11:00 AM	Low-ESH-Impact Gate Stack Fabrication by Selective Surface Chemistry (<i>425.026</i>) Anthony Muscat (UA) (20 min)
11:00 – 11:30 AM	Introduction: Projects on ESH Aspects of Nano-Materials, Jim Field (UA) (5 min)
	Environmental Safety and Health (ESH) Impacts of Emerging Nanoparticles and Byproducts from Semiconductor Manufacturing (<i>425.023 and 425.024</i>) (25 min) Jim Field, Scott Boitano, Reyes Sierra, Farhang Shadman (UA) Buddy Ratner (U. Washington)

11:30 AM – 1:00 PM Lunch (90 min)

1:00 – 1:25 PM	Development of Quantitative Structure-Activity Relationship for Prediction of Biological Effects of Nanoparticles Associated with Semiconductor Industries (<i>4</i> 25.025) (25 min) Yongsheng Chen (Georgia Tech) Jonathan Posner, Trevor Thornton (ASU)
1:25 – 1:50 PM	Predicting, Testing, and Neutralizing Nanoparticle Toxicity (<i>425.027</i>) (25 min) Steven Nielsen, Rockford Draper, Paul Pantano, Inga Musselman, Gregg Dieckmann (UT-Dallas)
1:50 – 2:15 PM	High-Throughput Cellular-Based Toxicity Assays for Manufactured Nanoparticles and Nanostructure-Toxicity Relationship Models (<i>425.035</i>) (25 min) Alex Tropsha, Russell Mumper (UNC-Chapel Hill)
2:15 – 2:30 PM	Summary of Results and Conclusions of Four Nano-Tox Projects Jim Field (UA) (15 min)
2:30 – 2:40 PM	Break [Pima/Sabino Foyer] (10 min)
2:40 – 2:55 PM	Lowering the Environmental Impact of High-k and Metal Gate-Stack Surface Preparation Processes (<i>425.028</i>) (15 min) Yoshio Nishi (Stanford) Srini Raghavan, Farhang Shadman (UA) Bert Vermeire (ASU)
2:55 – 3:15 PM	Report on customized projects (20 min)
3:15 – 3:30 PM	General Discussion (15 min)
3:30 – 3:45 PM	Simon Karecki Award Presentation (15 min)
3:45 – Open	Poster session [Madera Room]
4:30 – 5:15 PM	SRC Student/Industry Networking Event [Madera/Pima Rooms]
4:30 – Open	Hors d'oeuvres [Madera/Pima Rooms]
5:00 – Open	Cash bar [Madera/Pima Rooms]
5:15 – 7:45 PM	TAB/PAG Caucus w/ working dinner [Sabino Room]
6:00 – Open	Buffet Dinner [Canyon Foyer & Canyon Rooms]
7:00 – Open	PIs group planning meetings [Canyon Rooms]

Thursday, March 22

6:30 – 7:30 AM	Continental Breakfast [Pima/Sabino Foyer]
7:30 – 7:50 AM	Update on new proposals and initiatives (20 min)
7:50 – 10:00 AM	Presentation of new projects
7:50 – 8:00	<u>425.037</u> : Cell-based Toxicity Assay-on-Chip for the Next-Generation CMOS Technology (Lead PI: Shyam Aravamudhan, NC A&T)
8:00 – 8:20	<u>425.038</u> : Non-PFC Plasma Chemistries for Patterning Complex Materials and Structures (Lead PI: Jane Pei-Chen Chang, UCLA) Seed Project on Non-PFC Plasma Chemistries (Lead PI: Jane Pei-Chen Chang, UCLA)
8:20 - 8:30	<u>425.039</u> : 'Pad-in-a-Bottle': Planarization with Slurries Containing Suspended Polyurethane Beads (Lead PI: Ara Philipossian, UA)
8:30 - 8:40	<u>425.040</u> : Detection of Engineered Nanomaterials at Semi-Conductor Facilities and Consumer Products (Lead PI: Paul Westerhoff, ASU)
8:40 – 8:55 AM	Break [Pima/Sabino Foyer] (15 min)
8:55 – <i>9:05</i>	<u>425.041</u> : Interactions of Chemical Mechanical Planarization Nanoparticles with Model Cell Membranes: Implications for Nanoparticle Toxicity (Lead PI: Kai Looon Chen, Johns Hopkins)
9:05 – 9:15	<u>425.042</u> : Dispersion, Bioaccumulation, and Mechanisms of Nanoparticle (NP) Toxicity (Lead PI: Steven Nielsen, U.Texas/Dallas)
9:15 – 9:25	<u>425.043</u> : ESH-Friendly Cleaning and Rinsing of Multi-Material Surfaces and Structures (Lead PI: Farhang Shadman, UA)
9:25 – 9:35	<u>425.044</u> : Computer-Aided Design of Nanomaterials with the Desired Bioactivity and Safety Profiles (Lead PI: Alex Tropsha, UNC/Chapel Hill)
9:35 – 10:00 AM	Q/A and Comments on New Projects
10:00 – 11:30 AM	IAB Meeting [TBA]
11:30 – 12:00 AM	Feedback to PIs [Pima/Sabino Foyer]
12:00 – Open PM	Buffet Lunch [Pima/Sabino Foyer & Canyon Rooms]
12:30 – 2:00 PM	Executive Advisory Board Meeting [Board Room]

2:00 PM Program End